Hoe kies je de juiste dessertschaal?
Het lijdt geen twijfel dat dessertkommen met een bepaalde stijl altijd leuker zijn. Welke stijl dan? Alleen jij kunt beslissen wat mooi en gepast is, en de serveeropties worden alleen beperkt door je verbeeldingskracht. Als je gewoon iets eenvoudigs wilt dat overal bij past, zijn witte dessertkommen perfect. Ze accentueren ook nog eens heel stijlvol je dessert. Voor wie wat meer geïnteresseerd is in welk type dessert bij welk dessertschaaltje hoort, is de keuze wat ingewikkelder.
Grootte en functie zijn belangrijk
Sommige mensen willen de dessertschalen niet alleen gebruiken om ijs en cake te serveren, maar ook voor andere etenswaren zoals salades, sauzen en dergelijke. Dan is de maat van belang. Een dessertschaal van ca. 200 ml is prima om een klein toetje in te serveren, maar het kan lastig zijn om er bijvoorbeeld een salade in te serveren. Kies de maat dus zorgvuldig. Met de juiste dessertschaal maak je van elke maaltijd iets extra's. En bedenk eens hoe feestelijk het is om te ontbijten in een dessertschaaltje!